Press Enter to SearchElisenda Roig

La Psicologia em va captivar per dues raons. D’una banda, la voluntat d’acompanyar a les persones; i per l’altre, el compromís vital de trobar la meva pròpia identitat lliure de màscares i condicionaments.

Així, des de sempre, la cerca de noves maneres d’acompanyar-me i acompanyar, ha estat el motor que m’ha portat a endinsar-me en diverses disciplines i àmbits del coneixement. Sempre amb la voluntat de comprendre com es relacionen les emocions, el cos, l’energia i l’espiritualitat humana, i de quina manera estar-hi més alineats.

Tenir en compte aquesta visió integradora de la persona m’ajuda a unificar les eines apreses i posar-les al servei de la teràpia, de la Vida i de mi mateixa per seguir caminant i acompanyant les relacions humanes des d’una major autenticitat i amb una mirada més amplia i profunda.E L .. M E U .. C A M Í:

Em vaig Llicenciar en Psicologia (col·legiada 20.024) i paral·lelament vaig iniciar estudis en diverses formacions. D’una banda, la Formació en PNL (2007) impartida per Allan F. Santos, que va aportar noves comprensions al meu treball sent una eina profunda que permet connectar dins nostre la tríada emocions-pensaments-cos.

També m’he format en Pedagogia Sistèmica (2011) realitzada per l’equip de l’Institut Gestalt de Barcelona. De la mà de mestres com Carles Parellada o Mercè Travesset. La formació va suposar una presa de contacte de nous coneixements per acompanyar als infants i comprendre el vincle que s’esdevé entre l’àmbit familiar i l’àmbit educatiu.

Aquesta formació em va dur a voler-me endinsar més en l’enfoc Sistèmic, i en com abordar-lo terapèuticament. Així, l’any següent vaig iniciar la Formació en Constel·lacions Familiars (2011-2014) a l’Institut Gestalt de Barcelona. Una formació de 3 anys plena de comprensions al voltant de les dinàmiques internes en les que les persones sostenim els nostres vincles afectius més importants, també en els desordres que debiliten aquests vincles, i en com generar moviments interns que possibilitin canvis de patrons profunds.

Per altra banda, també amb ganes d’entendre i acompanyar les dinàmiques energètiques del cos, m’he format en Kinesiologia Holística (2008-2009), Flors de Bach (2011).

He treballat com a educadora als espais d’Educació Viva “El Sorral” (2011), i a “l’Escoleta dels Indians” (2017-2018). També acompanyo a grups de pares i mares, i equips educatius d’escoles amb tallers, xerrades i trobades mensuals.

A nivell docent, des de fa anys imparteixo cursos de psicologia i educació. Al 2010 vaig formar part del claustre de professors de l’Escola de l’Esplai on vaig estar realitzant els seminaris de Psicologia Evolutiva, i Valors Humans.

Al 2014 i durant més de tres anys vaig impartir la formació en Intel·ligència Emocional als equips de treballadors (educadors socials, psicòlegs, treballadors socials) de la Cooperativa Catalana Suara. També durant aquests anys puntualment vaig impartir les classes de Psicologia dins de la Formació per a Gent Gran, i la Formació de Grau en Educadors i Treballadors Socials, de la Universitat Ramón Llull de Barcelona.

La voluntat d’acompanyar a les persones també m’ha dut a treballar durant anys en ONG’s i en Fundacions d’ajuda social; i fent voluntariats en Associacions que atenen a col·lectius Sense-sostre, a Residències geriàtriques, i a Centres Penitenciaris. També he passat temporades desenvolupant projectes socials a Chiapas (2007) i al Congo (2009).

Paral·lelament a les formacions, la docència i els voluntariats, des del 2012 atenc consultes de psicologia i psicoteràpia a infants, adolescents, adults i famílies.

t Twitter f Facebook g Google+
Castellano      Català